Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Char Siu (varkensvlees in rode saus)

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 Minuten.

Ingrediënten

Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
2 eetlepels olie (zonnebloem-)
4 eetlepels eetlepels water
250 gram varkensvlees

Bereiden

Vlees:
Varkensvlees in lange stukken snijden van bijv. 20 x 4 cm; Moksie Metie (marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren; het vlees daarna in de oven op 200 graden of in combimagnetron gaar bakken. Snijd het vlees vervolgens in reepjes. Marinadetip: zet het vlees één nacht tevoren in de koelkast in de marinade, het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd bespaart.
Jus:
8 eetlepels Moksie Metie (marinade), water en olie goed met elkaar mengen; het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten koken. Eventueel verse peper naar smaak toevoegen.
Schenk de jus over het vlees.
Serveertip: Serveren met o.a. Kotomisi Rijst, Moksie Alesie, Tjauw-Min, Nasi Goreng, Spaghitti.
Gebruik als groente Kouseband.

Variatietip: Gebruik in plaats van varkensvlees kipfilet, drumsticks of spareribs. Bereid het vlees door het te branden, grillen, roosteren of te barbecuen. Voeg aan de jus 1 tak selderij of 1/2 stukje lente-ui toe.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pastei Sranang (Surinaamse kippastei)
Tjauw-Min Moksie (gemengd noodle-miegerecht)
Sperziebonen
Moksie Alesie met Black Eye Bean
Tamarinde - Drink

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes