Vlees:
Varkensvlees in lange stukken snijden van bijv. 20 x 4 cm; Moksie Metie
(marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur
marineren; het vlees daarna in de oven op 200 graden of in combimagnetron
gaar bakken. Snijd het vlees vervolgens in reepjes. Marinadetip: zet het
vlees één nacht tevoren in de koelkast in de marinade, het
vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor 2-3 uur marineertijd
bespaart.
Jus:
8 eetlepels Moksie Metie (marinade), water en olie goed met elkaar mengen;
het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten koken. Eventueel
verse peper naar smaak toevoegen.
Schenk de jus over het vlees.
Serveertip: Serveren met o.a. Kotomisi Rijst, Moksie Alesie, Tjauw-Min,
Nasi Goreng, Spaghitti.
Gebruik als groente Kouseband.
Variatietip: Gebruik in plaats van varkensvlees kipfilet, drumsticks of spareribs. Bereid het vlees door het te branden, grillen, roosteren of te barbecuen. Voeg aan de jus 1 tak selderij of 1/2 stukje lente-ui toe.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |